Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо

Республіканці заявили, що адміністрація США поспішає фінансувати невизначену і безстрокову операцію на Гаїті без схвалення Конгресу

Представників Адміністрації президента США Джо Байдена звинувачують в тому, що вони, обійшовши законодавців, відправили кенійським військовим на Гаїті військове обладнання на суму в десятки мільйонів доларів, яку можна було використати для допомоги Україні.

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії: що відомо

Білий дім звинуватили у відправленні зброї до Кенії (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Politico, в посланні до Державного секретаря США Ентоні Блінкена очільник Комітету в закордонних справах Палати представників Майкл Маккол і член Комітету в закордонних справах Сенату Джим Ріш , критикують представників адміністрації, що вони використали свої президентські повноваження, щоб пришвидшити виділення 60 мільйонів доларів військової допомоги Гаїті, щоб придушити банди, що сіють хаос у країні.

В тексті листа республіканців-законодавців вказано про те, що американська адміністрація поспішила фінансувати невизначену і безстрокову операцію на Гаїті, не отримавши схвалення Конгресу.

"Збройні сили проводять внутрішній аудит запасів, щоб побачити, що вони можуть виділити для Гаїті — що ставить їх у пряму конкуренцію з Україною за ресурси", — наголосив помічник представника Республіканської партії на анонімних умовах.

Представники NatSec Daily спілкувались з державним посадовцем, що бажав залишитись анонімним.

Як він розповів, Америка "реагуює на численні критичні потреби в усьому світі, і сценарії розвитку подій в Україні та Гаїті відрізняються".

"Підтримка народу Гаїті не обмежує і не позбавляє нас можливості підтримувати народ України. Обидва пріоритети важливі, і в кожному випадку ми визначаємо підтримку з урахуванням потреб наших партнерів", - повідомив він.

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про те, що в США гостро критикують його рішення щодо України. Сполучені Штати повинні дозволити Києву вести війну з Росією так, як він вважає за доцільне, заявив в коментарі "Голосу Америки" спікер Палати представників Майк Джонсон.




Новости

Инсайды, Коррупция