Відновлення багатоповерхівки у Сергіївці: на якому етапі роботи

Відновлення багатоповерхівки у Сергіївці: на якому етапі роботи

У курортному селищі Сергіївка Одеської області продовжуються роботи з відновлення житлової багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета х-22. Будівля була зруйнована 1 липня 2022 року.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

На сьогодні виконано очищення поверхонь стін та стель від старого оздоблення. Прокладено внутрішні електромережі у квартирах та змонтовано силовий кабель. Старе тинькування на стелях і стінах демонтовано, роботи з демонтажу старих труб, дверей та систем освітлення у квартирах тривають.

Вже влаштовано більшу частину міжкімнатних перегородок та стін. Встановлюються нові ліфти. Проводиться утеплення фасаду будинку та укриття.

Згідно з графіком робіт, плануємо завершити відбудову будинку до листопада 2024 року.

Центр публічних розслідувань персоналізував тих, хто може бути причетним до смертельної атаки по мирному населенню селища Сергіївка в Одеській області 1 липня 2022 року російськими військовими.

Відеорозслідування Олени Чернишової "Теракт у Сергіївці: хто з російських військових причетний до вбивств українців" стало другим розслідуванням ЦПР у форматі відео.

Три ракети Х-22 подолали відстань від місця пусків до цілі всього за декілька хвилин. Одна з них влучила у дев’ятиповерховий будинок в центрі Сергіївки, внаслідок чого було повністю знищено перший під’їзд багатоповерхового житлового будинку, інші два підʼїзди було частково пошкоджено. Мешканці першого під’їзду з першого по четвертий поверх — загинули. 106 квартир у будинку зруйновано чи пошкоджено.

Хоча російська влада після кожного обстрілу запевняє, що їхні військові завдають ударів лише по військових об’єктах, у Сергіївці постраждали виключно цивільні. Через рік після трагедії журналісти знайшли тих, хто перебував у курортному містечку в момент обстрілу, а також з’ясували, хто стоїть за злочином російських військових.

Дебютом ЦПР у форматі відеорозслідування став фільм "Хто вбив людей у ЖК "Тірас".




Новости

Инсайды, Коррупция