ЗМІ: РФ захопила 4 прикордонних села на Харківщині. Лінії оборони там не було

зсу

Під час наступу на півночі Харківської області російські війська силами до 4-5 батальйонів піхоти перетнули лінію державного кордону і захопили чотири прикордонні селища – Стрілече, Красне, Пильне, Борисівка. Про це повідомив у "Фейсбуці" журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, на інших ділянках російські атаки відбиті, противник зазнав значних втрат. Незначне просування також зафіксовано в районі Вовчанська.

“Найбільший захоплений населений пункт – Стрілече. Цей район під кордоном за виключенням Стрілече був фактично сірою зоною, і як виявилось лінія оборони там не була розгорнута, і тому противнику вдалось без особливих перешкод створити плацдарм шириною до 10 км та глибиною до 5 км на території України. Загальна площа захопленої території понад 30 квадратних кілометрів. Це приблизно до 40 км від Харкова”, – повідомив Бутусов.

Він зазначив, що подальший наступ армії РФ призупинено, завдяки розгортанню ЗСУ та нанесенню вогневого ураження по росіянах. “Але організація оборони на деяких ділянках була ефективною, а на ділянці Стрілече – неефективною. Тому російські війська намагаються просуватись далі. … Також противник перетнув кордон у районі Вовчанська”, – додав журналіст.

Характер дій противника – розвідка боєм, яка проводиться значними силами піхоти.

“На даний момент противник створив плацдарм для подальших дій, але сил для швидкого розгортання масштабного наступу на саме місто Харків на даний момент в цьому районі не має”, – йдеться у повідомленні.

УП с посиланням на джерело також повідомляє, що російські окупаційні війська захопили чотири прикордонні селища на Харківщині.

Водночас керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону новин заявляв, що всі наступальні атаки росіян на півночі Харківщині відбиті і втрати території там недопущено.

“Ворог розпочав нову хвилю наступальних дій на півночі Харківщини. Це населені пункти Харківського та Чугуївського району. Вовчанський напрямок, зокрема. Наші бойові бригади зустріли ворога вогнем. Всі наступальні атаки відбиті. Втрат території наразі недопущено. Ці прикордонні населені пункти знаходяться фактично в 1-2 км від кордону з Російською Федерацією. Наразі там відбуваються активні бойові дії”, – заявив він.




Новости

Инсайды, Коррупция

Стало известно, сколько партий скрывают свои доходы и источники финансирования от антикоррупционеров
Дуда зробив несподіване порівняння смерті президента Ірану Ібрагіма Раїсі
У Кремлі повідомили, чи допомагатимуть Ірану розслідувати загибель їхнього президента
Миколаївобленерго закликає готуватись до відключень елеткроенергії
В Укрэнерго ответили, сколько еще будут отключать свет и повлияет ли на это потепление
Україна видасть США учасника російсько-української війни, якому загрожує смертна кара
Ситуація на фронті критична. Німеччина закликала союзників терміново допомогти Україні
У Білоцерківському краєзнавчому музеї презентували театралізоване дійство (ВІДЕО)
У річці Рось потонув чоловік літнього віку
Мінекономіки анулювало наказ про бронювання співробітників Glovo, Favbet і Visa