Вимкнення світла мають штучний характер: чому насправді влада пішла на такий крок

Вимкнення світла мають штучний характер: чому насправді влада пішла на такий крок

Вимкнення світла можуть мати штучний характер, вважають експерти. Одні переконані, що таким чином, українців просто готують до думки, що краще платити за електроенергію більше, ніж сидіти без світла

Довкола відключень електроенергії відбувається щось дивне, вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

Вимкнення світла мають штучний характер: чому насправді влада пішла на такий крок

Відключення світла

За його словами, треба розуміти, що залишається базова генерація АЕС, проте є зруйнованою маневрова, саме тому надзвичайно складно компенсувати піки навантаження. От саме в ці піки, каже експерт, зранку і ввечері, і повинні бути основні вимкнення. За його словами, саме так і було під час блекаутів у 2022 році.

Але проблема в тому, каже Кочетков, що поширені графіки вимкнень цього не демонструють. Вони гарантують лише 6 годин світла на добу — це чомусь менше, ніж було 2022 року.

Окрім того, експерт підкреслює, що графіки є надто тотальними і чомусь не враховують регіональну специфіку, де дефіциту енергії нема. Тобто, підкреслює Кочетков, світла позбавляють всіх без винятку, мов за командою згори. Більше того, анонсується, що така ситуація із вимкненнями буде продовжуватися аж до осені. На думку експерта, це є ще однією демонстрацією штучності цих вимкнень.

"І головне, ці графіки відразу почали не виконуватися, тобто, по графіку світла не повинно бути, а воно є. Як це так?! Якщо енергії дійсно не вистачає, то вона нізвідки не візьметься",

— написав у Фейсбуці експерт.

За його словами, складається враження, що цими директивними відключеннями українське суспільство просто готують до підтримки припинення бойових дій восени на будь-яких умовах, аби тільки світло і відносно нормальне життя повернулося в оселі.

До речі, не розуміє ситуації, яка склалася довкола вимкнень світла і народний депутат Ігор Фріс.

"Але чому вимикають світло коли не має включеного опалення і відключені кондиціонери зрозуміти не можу. Пригадав "Високу напругу" Артура Хейлі. І щось подумав про черговий інтерес постачальника в цій всій історії",

- написав у Фейсбуці політик.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні проблеми з генерацією через ворожі обстріли, саме тому в уряду думають над тим, щоб підняти тариф на електропостачання.




Новости

Инсайды, Коррупция