Благодійники відремонтували ліцей на Миколаївщині

Благодійники відремонтували ліцей на Миколаївщині

ФОТО: savED

У Миколаєві завершується ремонт ліцею №55. Благодійники облаштовують укриття для дітей меблями та обладнанням.

Про це повідомляє пресслужба благодійного фонду savED, який відновлює доступ до освіти в громадах, що постраждали від війни.

Її ми творимо разом з Kiwi.com — онлайн-сервісом з пошуку авіаквитків та наземного транспорту. Минулоріч команда kiwi запустила благодійний збір і нарейзила понад 19 000 євро на підтримку освіти в Україні, — йдеться у повідомленні.

На зібрані кошти благодійники придбали меблі та обладнання для укриття в Миколаївському ліцеї №55.

Раніше у рамках кампанії "До школи знов" разом з виданням "Українська правда" благодійники зібрали 4 мільйони для капітального ремонту підвального приміщення школи під бомбосховище.

Завдяки тисячам внесків читачів було зібрано 2 мільйони гривень, ще 2 мільйони безпосередньо на рахунок фонду savED надіслав благодійник. Крім того, 4 мільйони гривень задонатила інвестиційна компанія Dragon Capital, засновником якої є голлівудський актор та режисер Шон Пенн.

Ремонт вже на фінальній стадії, тож зовсім скоро новенькі меблі та обладнання від kiwi допоможуть тамтешній малечі комфортно та безпечно навчатися, — додають благодійники.

На початку квітня у Миколаєві презентували сучасний проєкт відновлення зруйнованої школи. За словами директора Департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради Євгена Полякова, в планах — відбудова сучасного навчального закладу, аналогів якого не має на півдні України.

На реконструкцію миколаївської школи №48 в США зібрали понад 40 тисяч доларів. Всі процеси роботи над реконструкцією є відкритими та кожен етап презентується громаді міста. Ще два роки тому, до повномасштабного вторгнення російських військ там навчалось близько тисячі дітей.

Також в шести областях України планують збудувати нові школи-бомбосховища, щоб діти змогли повернутися до очного навчання. Серед них Одеська та Миколаївська області.

Проєкт передбачає будівництво з нуля, оскільки у деяких місцях раніше не існувало укриттів. Підземні приміщення будуть обладнані всіма необхідними безпековими умовами, включаючи антирадіаційний захист.




Новости

Инсайды, Коррупция