Єрмак прокоментував позицію України щодо участі РФ у «Глобальному саміті миру»

Єрмак прокоментував позицію України щодо участі РФ у «Глобальному саміті миру»

Андрій Єрмак.

Напередодні від швейцарського уряду пролунала заява — «на даному етапі» РФ не ввійде до числа 160 делегацій «Глобального саміту миру», проведення якого заплановано 15-16 червня.

Про те, що глава Офісу Президента України (ОПУ) Андрій Єрмак упевнений — Росії не місце на «Глобальному саміті миру», і це є принциповою позицією Києва, пише «НБН», посилаючись на офіційну сторінку ОПУ.

За словами Єрмака, уряд України очікує, що «Глобальний саміт миру» відвідають лідери держав з усіх континентів планети, які поважають норми міжнародного права та положення Статуту ООН.

Очільник ОПУ додав, що ключова ідея «Глобального саміту миру» полягає в поверненні до принципів міжнародного права, які зможуть забезпечити захист будь-якій країні від дій агресора, і саме такий підхід має домінувати у всесвітніх взаємовідносинах.

Крім того, Україні важливо, щоб на «Глобальному саміті миру» опинилася максимальна чисельність країн, і в даному процесі «залучення» беруть участь і уряд, і ВРУ, і ОПУ — всі структури працюють, «щоб світ говорив про Саміт миру і закликав лідерів брати в ньому участь».

Єрмак наголосив — Україна розраховує на участь Китаю, і з цієї причини дипломати на всіх рівнях ведуть необхідну роботу, щоб представники Пекіна все ж таки приєдналися до «Глобального саміту миру», проте РФ не допустять на цей захід.

Раніше ми писали про те, що Зеленський розповідав, скільки ракет, дронів і КАБів випустила РФ по Україні у квітні.




Новости

Инсайды, Коррупция