Погрожував зброєю і плював у поліцейських: на Київщині затримали кримінального авторитета Журавля

відомий злочинець Віктор Журавель влаштував розбірки з поліцейськими

Скандально відомий кримінальний авторитет Віктор Журавель із Броварів влаштував п’яні розбірки з поліцейськими в банно-ресторанному комплексі Zveroboy club.

Заклад розташований у с. Зазимʼя. 8 травня там відпочивали люди, серед них був і 50-річний Віктор Журавель, який випивши алкоголю, почав чіплятись до навколишніх. Працівники закладу викликали поліцейських, щоб ті вгамували хулігана.

На відео, яке стало доступним в мережі, видно, як Журавель, нецензурно лаючись, звинувачує поліцейських у тому, що вони "всі райвідділки поздавали". Під час п’яного "виступу" він підійшов впритул до одного з правоохоронців і махав руками біля голови. Коли поліцейський попросив його відійти та "не плюватися", Журавель провокативно плюнув йому в обличчя.

Після цього виникла сутичка. Журавель дістав пістолет та погрожував співробітникам поліції. Однак один з правоохоронців застосував проти хулігана газовий балончик, а автомат у руках іншого поліцейського остаточно переконав його заспокоїтись.

У поліції Київської області підтвердили, що затриманий Віктор Журавель залишається за ґратами і йому загрожує до 5 років ув’язнення за хуліганство, погрози поліцейським та завдання тілесних ушкоджень.

"Увечері 8 травня нетверезий 50-річний чоловік вчиняв хуліганство у закладі. Коли поліцейські прибули на виклик, він продовжив вчиняти хуліганські дії, став кидатись на поліцейських, врешті дістав зброю та погрожував правоохоронцям. Поліцейські затримали чоловіка та вилучили зброю. Слідчі оголосили затриманому підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 296, ч. 1 та 2 ст. 345 ККУ. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, найближчим часом суд обере затриманому запобіжний захід", йдеться в повідомленні поліції.

Погрожував зброєю і плював у поліцейських: на Київщині затримали кримінального авторитета Журавля

Що відомо про Віктора Журавля

Віктор Журавель – бандит із багаторічним кримінальним "досвідом". У "лихі" 90-ті роки він починав свою бандитську діяльність під крилом одного з ОЗУ. Тоді і потрапив майбутній кримінальний авторитет до рук міліціонерів. Його засудили на 17 років в’язниці за розбій.

Журавель вийшов на волю у 2010 році, однак не змінив свого способу життя і створив банду з трьох осіб, яка під виглядом колекторів стала вимагати гроші у людей.

Діяли бандити жорстоко – жертв били до напівсмерті. За деякий час про них знали практично у всіх довколишніх містах. Банду Журавля прозвали "чорними колекторами". Вони стали "працювати" не тільки в Київській області, а й по всій Україні.

У 2012 році їх затримали, і Журавель отримав ще 13 років в’язниці. Однак апеляційний суд скасував вирок. Незадовго після цього зловмисник був затриманий за іншою справою, проте теж скоро вийшов на волю.

У 2020 році саме Журавель організував стрілянину через конфлікт перевізників у Броварах, в якій взяло участь близько 100 осіб.

Броварські підприємці-транспортники звернулись до "Віхи" (так називали в певних колах Журавля) з проханням за гроші "усунути" вінницьких конкурентів, що зазіхнули на маршрут перевезень від Броварів до столичної станції метро "Лісова".

Справа набула такого резонансу, що її взяв під свій контроль Президент Зеленський, а тодішній голова МВС Арсен Аваков пообіцяв, що особисто проконтролює, щоб усі причетні сіли до в’язниці. Вже на початку червня 2020 року суд узяв під варту 20 фігурантів справи. Ще за кілька днів було анульовано ліцензії столичних охоронних фірм, чиї працівники взяли участь у бійні.

Щоправда, сам "Віха" за ґрати потрапив не одразу й затримався там ненадовго: 29 липня 2020 року слідча суддя Шевченківського райсуду Києва Оксана Голуб передбачила можливість його звільнення у випадку внесення застави в розмірі 630,6 тис. грн, і невдовзі Журавель вийшов на волю.

Трохи пізніше Журавель придбав нові знайомства і, відчуваючи безкарність, також налагодив продаж західної зброї, що надходить з Європи для потреб української армії. Журналісти писали про те, що "Віха" практично взяв під свій контроль ТРО у Броварах та здійснює у Київській області розбої, пограбування та озброєний терор "на замовлення".

Раніше ми писали, що жінка знайшла гранату у поштовій скриньці. Працівники Броварського районного управління поліції спільно з вибухотехніками під час огляду виявили та вилучили бойову гранату РГД-5 та підривач типу УЗРГМ.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!




Новости

Инсайды, Коррупция

Стало известно, сколько партий скрывают свои доходы и источники финансирования от антикоррупционеров
Дуда зробив несподіване порівняння смерті президента Ірану Ібрагіма Раїсі
У Кремлі повідомили, чи допомагатимуть Ірану розслідувати загибель їхнього президента
Миколаївобленерго закликає готуватись до відключень елеткроенергії
В Укрэнерго ответили, сколько еще будут отключать свет и повлияет ли на это потепление
Україна видасть США учасника російсько-української війни, якому загрожує смертна кара
Ситуація на фронті критична. Німеччина закликала союзників терміново допомогти Україні
У Білоцерківському краєзнавчому музеї презентували театралізоване дійство (ВІДЕО)
У річці Рось потонув чоловік літнього віку
Мінекономіки анулювало наказ про бронювання співробітників Glovo, Favbet і Visa